Fundacja Rozwoju WUM zaopatrzyła szpitale kliniczne WUM w środki ochrony indywidualnej potrzebne do walki z koronawirusem

Fundacja Rozwoju Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego podjęła się realizacji projektu „Doposażenie szpitali klinicznych WUM w środki ochrony indywidualnej w dobie koronawirusa”. Dzięki Fundacji pracownicy ochrony zdrowia zatrudnieni w szpitalach uniwersyteckich mają więcej ochronnych kombinezonów, masek, przyłbic oraz rękawiczek niezbędnych do walki z koronawirusem.
Do projektu Fundacji dołączyli jako sponsorzy:
– Wojciech Ciurzyński – Prezes Zarządu Multibud Management Sp. z o.o.
– Jerzy Frenkiel – Decoma Invest Sp. z o.o.

Fundacja Rozwoju WUM przeznaczyła na ten cel ponad 60 tys. zł.

Fundacja pozyskała niezwykle wiarygodnych i przyjaznych partnerów, których jednocześnie rekomenduje jako dostawców sprzętu i materiałów medycznych, posiadających certyfikaty Unii Europejskiej.
Są to:
– MPROJEKT Michał Łączny – w zakresie kombinezonów, rękawiczek, przyłbic;
– MCMedical Marcin Cieślak – w zakresie maseczek.

Fundacja doposażyła w formie darowizny:
– Uniwersyteckie Centrum Kliniczne Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego: kombinezony jednorazowe – 500 szt., maski FFP2 – 500 szt.;
– Uniwersyteckie Centrum Zdrowia Kobiety i Noworodka WUM: rękawiczki winylowe – 5000 szt., przyłbice – 30 szt., maski – 200 szt.;
– Samodzielny Publiczny Kliniczny Szpital Okulistyczny: przyłbice 50 szt., maski 800 szt.;
– Szpital Kliniczny im. ks. Anny Mazowieckiej w Warszawie: maski – 1000 szt.

Małgorzata Kozłowska – Prezes Fundacji Rozwoju WUM dziękuje wszystkim zarządzającym szpitalami klinicznymi, sponsorom i darczyńcom za wsparcie i pomoc.
„Jesteście Państwo dowodem istnienia ludzi dobrej woli i wielkiego serca! Wasza pomoc jest nieoceniona! Dzięki Wam możemy czuć się bezpiecznie! Razem jesteśmy w stanie zrobić dużo więcej!” – mówi Małgorzata Kozłowska.

Comments are closed.